11 Eylül 2014 Perşembe

Bela / Sally Green - Yorum

Sen bir cadısın, yarı Ak, yarı Kara. Okuyamıyor, yazamıyorsun ama iyileşiyorsun hızla. Karanlık çökünce kapalı bir yerde kalırsan hasta oluyorsun. Annalise'e çok âşıksın ama Ak Cadılardan nefret ediyorsun. On dört yaşından beri bir kafesin içinde tutsaksın. Kaçmalı ve o korkunç, katil babanı bulmalısın. Bunu başarmalısın, on yedinci yaş gününden önce hem de. Çünkü sen yok edilmesi gereken bir Bela'sın.



Sayfa Sayısı: 396

Baskı Yılı: 2014

Yayınevi: DEX 

Seri Adı: Half Life Trilogy 
Seri Sırası: 1/3 
Goodreads Puanı: 3.83/5  
Puanım: 4/5





____________________________



Nathan,bir cadı fakat yarı kod.Yani yarı ak,yarı kara cadı.O yüzden cadılar tarafından dışlanıyor,zaten Nathan şu ana kadarki tek yarı kod olduğu için neler yapabileceğinden de korkuyorlar.Çünkü Nathan'ın babası en güçlü kara cadı,haliyle Nathan da ak cadılar arasında sevilmiyor.

Nathan ak cadılar arasında,anneannesi ve üvey kardeşleriyle birlikte yaşıyor.Ak cadılar insanların arasında yaşadıkları için uyum sağlamak zorundalar,Nathan da belli bir yaşa gelince bu nedenden dolayı okula başlıyor.Okulda ise aşık olduğu bir kız var,Annalise.Fakat Annalise'in ailesi safkan cadılardan oluşuyor,Cadılar Meclisi'nde -yani ak cadıların yargısı gibi bir şey- ailesinin bir sürü üyesi bulunuyor.Durum böyle olunca da Nathan için Annalise ile görüşmesi zorlaşıyor.Hatta görüşürken yakalandıkları için baya hırpalanıyor.



Nathan 14 yaşında bir kafese kapatılıyor.Yarı kod olduğu için büyük ihtimalle üç armağanını almayacağını düşünüyor.(Üç armağan cadıların 17 yaşına girdiklerinde aldıkları şeyler.Bu armağanlar onları tam olarak bir cadıya dönüştürüyor.) Kara cadılar üç armağanlarını almayınca acı çekerek ölüyorlar,Nathan da yarı kara olduğu için öleceğini biliyor ve ölmek istemiyor haliyle.Bakalım Nathan üç armağanına kavuşabilecek mi??

Kitap çıkmadan önce o kadaaar çok reklamı yapıldı ki haliyle bu beklentilerimizi oldukça yükseltti.Kitabın başı gerçekten iyiydi,meraklandırıcı olaylar vardı fakat orta kısmı çok durgun geçti.Haliye bu kısımları okurken ben baya sıkıldım.Hatta atlaya atlaya okumayı bile düşündüm ama direnip tamamen okudum :D



Konusu gerçekten çok güzel,anlatım tarzı da hoş fakat dediğim gibi özellikle orta kısmı çok durgun.Ayrıca kitap bana biraz yüzeysel anlatılmış gibi geldi,nedense bir türlü tam olarak içine giremedim kitabın.

Kitap genel olarak güzeldi.Fantastik tarzda bir kitap okumak isterseniz okuyabilirsiniz ama beklentilerinizi çok da yüksek tutmayın bence.

Başka bir yazıda görüşmek üzeree,hoşçakalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder